Certificaten

Wij zijn toegewijd aan de strikte certificaten voor de vervaardiging van medische producten. Al onze productie- en verkoopactiviteiten zijn onderworpen aan een kwaliteitsbeheersysteem dat begint bij de productontwikkeling en doorloopt via de productie en verkoop tot en met de ondersteuning na installatie bij de klant.

De ISO 9001-norm wordt door Febromed nageleefd en regelmatig gecontroleerd in een externe controle door een erkend controleorgaan. Alle belangrijke aspecten van de ontwikkeling, productie en distributie van medische producten voor verloskamers, borstvoedingskamers, neonatologie en radiologie en de productie van producten van rubbermateriaal worden aan de orde gesteld. De norm wordt aangevuld met de Europese DIN EN ISO 13485 voor relax- en verlosbaden, bevallingssystemen, buidelstoelen, positioneringshulpmiddelen, zitkussens, babybadjes of ondersteuningssystemen voor radiologie patiënten.

Dit betekent dat wij al in de ontwikkelingsspecificatie nauwkeurige eisen stellen aan hygiëne, gebruik, functies en onderhoud. Zo sluiten wij systematisch risico’s uit voor medisch personeel, radiologie patiënten en aanstaande moeders met hun kinderen. Al in de ontwerpfase van een nieuw product elimineren wij bijvoorbeeld nauwgezet openingen en spleten waarin vloeistoffen zoals bloed zouden kunnen binnendringen en zo een gevaarlijke bron van ziekten zouden kunnen worden. Wij zorgen er ook voor dat de producten gemakkelijk te reinigen zijn en bestand zijn tegen agressieve ontsmettingsmiddelen.