02 december 2022

De essentiële verschillen tussen (kantelbare) babybadjes  

Febromed heeft een innovatief en ergonomisch vormgegeven kantelbaar babybadje ontwikkeld; de TipperTub®. Een onderscheidend product met als grootste voordeel de afwezigheid van moeilijk te reinigen afvoerslangen. Dit komt vooral de hygiëne maar ook het kostenplaatje in ziekenhuizen ten goede. Steeds meer ziekenhuizen nemen daarom ook afscheid van de in het werkblad geïntegreerde waskuipen en de verrijdbare badjes met afvoer.

Voor Medipax staat veiligheid van zowel het personeel als moeder én kind altijd voorop. Dit is terug te zien in de naadloze vormgeving van de TipperTub®. Door de organisch vorm kunt u met uw handen de baby een prettige lighouding laten aannemen waarbij het kind goed warm blijft, maar niet te diep in het water gepositioneerd wordt. Deze optimale vormgeving vindt u bij geen enkel ander babybadje terug. Zo zijn sommige babybadjes te diep of veel groot voor de pasgeboren baby. Dit gaat ten koste van zowel de ergonomisch verantwoorde ligpositie als de veiligheid van het kind. Het Tipper Tub badje is verder zo uitgevoerd dat het niet omkiept als een broertje of zusje aan de rand van het badje trekt.

Ook bestaan er grote verschillen tussen de materiaalkeuze en, daarbij horend, de isolatie van de babybadjes. Het TipperTub® badje is gemaakt van vol geschuimd kunststof. Hierdoor is het mogelijk een organische vorm te creëren met een optimale isolerende werking welke tevens voor een zeer sterke en stabiel kuip zorgt. Bij de vergelijking met andere op de markt aangeboden babybadjes zult u zien dat deze vaak van een dunner en minder isolerend materiaal zijn vervaardigd. Ook aan de uitstroomtuit is veel aandacht besteed om te voorkomen dat het water alle kanten op gutst bij het legen van het badje.

Voor de hoogte verstelling wordt bewust geen gebruik gemaakt van een motor met accu maar van een eenvoudige hydraulische cilinder met voetpedaal. Zo hoeft u niet tussendoor de accu te laden en wordt de kans op een elektrische storing uitgesloten. Het gaat uiteindelijk om de hygiëne, functionaliteit en optimale beschikbaarheid van het badje.

Laat u niet misleiden door goedkope kopieën of alternatieven en vraag onze specialisten geheel vrijblijvend om een gedegen advies zodat u wel overwogen uw keuze kunt maken.