01 september 2022

De onderscheidende aspecten van onze verlosbaden

Medipax is inmiddels al 22 jaar actief als exclusieve vertegenwoordiging binnen de Benelux van de Duitse firma Febromed. Febromed produceert sinds 1995 inrichtingen voor verloskamers, materniteit/kraamafdeling, afdeling neonatologie en sinds een aantal jaren ook voor de afdeling radiologie en oncologie. Hierdoor zijn zij één van de grootste inrichters van verloskamers en radiologie binnen Europa en ook reeds daar buiten.

de-onderscheidende-aspecten-van-onze-verlosbaden

Bij de ontwikkeling onze verlosbaden werken zowel Medipax en Febromed als de eindgebruiker en experts van de werkvloer binnen ziekenhuizen nauw samen. Hierdoor wordt de nieuwste kennis, ervaring en know-how omtrent de onderwatergeboorte doelmatig omgezet in de praktische uitvoering van het verlosbad.

Door nieuwe ervaringen blijven wij onze deskundigheid voortdurend uitbreiden en verbeteren waardoor onze bevallingsbaden (en overige producten) van hoogwaardige kwaliteit blijven. Daarnaast stelt Medipax buitengewoon hoge eisen aan de kwaliteit van o.a. haar bevallingsbaden op het gebied van functionaliteit, ergonomie, hygiëne en veiligheid. Hierdoor zijn alle producten die wij leveren volledig CE- en ISO gecertificeerd waardoor deze volledig erkend worden als de industriestandaard.

Zoals hierboven beschreven draait onze innovatieve werkwijze om het optimaliseren van veiligheid, comfort en hygiëne. Dit resulteert in bevallingsbaden met een uniek design, hoogstaande kwaliteit en optimale comfort die (mede daardoor) aantrekkelijk zijn vanuit zowel esthetisch als fysiek perspectief.

Onze unieke specificaties

Deze hoogstaande kwaliteit en optimale comfort worden onder andere mogelijk gemaakt door de unieke eigenschappen van hand gelamineerd glasvezelkunststof. Door dit unieke materiaal is Febromed in staat geweest om bevallingsbaden te realiseren die zowel minder snel afkoelen als minder glad zijn. Hierdoor voelen onze baden comfortabeler aan dan baden van bijvoorbeeld Ficore.

Dit comfort wordt versterkt door de ergonomisch gevormde handgrepen die op vele manieren optimale houvast bieden aan de barende vrouw. Aangezien de handgrepen niet aan de binnenkant, waar het water zich bevindt, zijn bevestigd zal er geen vuil komen op moeilijk schoon te houden plaatsen wat de hygiëne ten goede komt.

Naast onze ergonomisch gevormde handgrepen biedt de extra brede, ronde badrand ook een optimale houvast voor de barende vrouw en een ultieme ondersteuning voor de verloskundige.

Het belang van deze ondersteuning en de daarbij horende ergonomisch verantwoorde werkhouding voor het medisch personeel wordt ook doorgevoerd in de vorm van onze verlosbaden. Zo bieden onze ergonomisch gevormde baden niet alleen een optimale zitpositie voor de vrouw in het bad, maar ook een goede bereikbaarheid en werkhouding voor het medische personeel.

Tot slot is de bereikbaarheid van onze bevallingsbaden de echte sleutel tot succes door de mogelijkheid van het vrij in de ruimte te kunnen plaatsen van onze baden. Hierin zijn wij uniek en onderscheidend op de markt wat onze bevallingsbaden een arbeidsinstrument en filosofie tegelijkertijd maakt. De doeltreffende vormgeving, de aaneensluiting van elementen en de optimaal afgestemde toebehoren bieden de barende vrouw het hoogste comfort, veel bewegingsvrijheid en zekerheid.