GetUp® voor de afdeling radiologie

07 november 2019

Het zal u niet onbekend in de oren klinken dat het ook in de zorg enorm belangrijk is om ergonomisch verantwoord te werk te gaan. Fysieke klachten voor zowel personeel als patiënt willen we liever voorkomen/tot een minimum beperken. Ook op de afdeling radiologie zal het verpleegkundig personeel vaak te hulp moeten schieten om de minder mobiele patiënt te tillen/ondersteunen. Daarnaast voelen de patiënten zich er, bij de vaak al niet prettige onderzoeken, niet fijn bij om te afhankelijk van anderen te zijn. De GetUp® is hiervoor de ideale oplossing.

Wat is de GetUp®?

De GetUp® is een zwenkbare draaiarm die boven de rolstoel of het bed, waar de patiënt tijdens het onderzoek op ligt, geplaatst wordt. Doordat de GetUp® aan het plafond bevestigd wordt, neemt deze geen extra ruimte in. Aan de zwenkbare draaiarm is een touw met handvat bevestigd waarmee de patiënt zichzelf vanuit een liggende houding naar een zittende houding kan verplaatsen. De GetUp® wordt op maat gemaakt, kan 360 graden draaien en iedere 15 graden gefixeerd worden. Daarnaast wordt de draaiarm mechanisch aangedreven. Dus niet door middel van een elektrische motor waardoor deze ook zeer duurzaam is.

Voordelen van de GetUp®

Voordelen zijn er voor zowel de patiënt als voor het verpleegkundig personeel . De patiënt kan zichzelf door middel van de GetUp® veilig en comfortabel naar een zittende houding brengen. Dit voorkomt tevens een ongewenste houding voor het verpleegkundig personeel op de afdeling radiologie. Hierdoor kan het verpleegkundig personeel zich concentreren op de mentale i.p.v. de fysieke ondersteuning van de patiënt in kwestie, waardoor de patiënt zich meer op zijn/haar gemak zal voelen.