ISO 13485 en ISO 9001: wat betekent dit voor U?

08 maart 2018

Om medische hulpmiddelen op de Europese markt te mogen brengen, stellen de Europese medische richtlijnen (wetgeving) eisen aan het door de fabrikant te voeren kwaliteitsmanagementsysteem. Een geaccepteerde manier om aan deze eisen te voldoen is het invoeren van een kwaliteitsmanagementsysteem EN ISO 13485. Dit is de medische variant van de ISO 9001, die specifiek is ontwikkeld om fabrikanten van medische hulpmiddelen te helpen voldoen aan de Europese wetgeving. 

Vaak is het zo dat slechts enkele diensten, product- of doelgroepen onder de certificering vallen. Echter, bij Febromed, de producent die door Medipax wordt vertegenwoordigd,  zijn alle leveringen en servicewerkzaamheden voor de medische en arbeidshygiënische toepassingen onderdeel van het gecertificeerde kwaliteitssysteem. Febromed (en dus ook Medipax ) is hiermee één van de weinige leveranciers van o.a. bevallingsbaden die volledig bevoegd is om zich in dit zeer werkveld te begeven.

Wat betekent dit voor U?
De ISO-certificering bevestigt dat Febromed er alles aan doet om haar klanten de kwaliteit te leveren die zij verdienen.  Door kwalitatief hoogwaardige producten te leveren en een uitstekende service niveau helpt  Febromed mee de continuïteit van de werkzaamheden binnen uw organisatie te waarborgen.

Wat draagt o.a. bij aan het gebruiksgemak en comfort alsmede veiligheid?
– Verwarmingselement waardoor bijvullen met heet water met vrouw in bad niet nodig
– Verankerd trapje met RVS leuning wat zorgt voor veilige instap en verrijdbaar is
– Afneembare kraan, gesitueerd boven de benen van de vrouw
– Gereduceerde waterinhoud zonder op gebruiksgemak in te leveren.
– Elektronische watervulunit: vultijd ca. 9 minuten
– Onderwaterverlichting met LED-spots

Zie verder:

Novarelax Bevallingsbad en Relaxatiebad Comfort Line Comfort Luxe
https://www.febromed.de/unsere-qualitaet/zertifikate.html