Materiaal Active Birth Pool resulteert in de optimale ervaring!

04 september 2019

De keuze van het materiaal is fundamenteel voor het succes van het bevallingsbad.

Active Birth Pools zijn gefabriceerd van Ficore®  composiet, een gepatenteerd materiaal bestaande uit een dusdanige samenstelling dat de problemen, die ontstaan bij het gebruik van andere, minder harde en gladde materialen, geminimaliseerd wordt.

Een dwarsnede van FICORE® composiet

Als u Ficore® vergelijkt met acryl of glasvezelpolyester (de materialen waarvan de andere bevallingsbaden zijn gemaakt) zult u de verschillen merken.

Ficore® is een composiet bestaande uit 8 verschillende elementen. Deze elementen zijn tijdens de fabricage chemisch samen gevoegd en vervolgens bij hoge temperaturen verhit. Hiermee is een materiaal gecreëerd  dat licht in gewicht is maar tevens van uitmuntende kwaliteit is.

Aangename temperatuur van het materiaal

U zult een duidelijk verschil in temperatuur merken tussen Ficore® en andere materialen.
Ficore® is warmer vanwege het feit dat uit composiet hars bestaat dat veel dichter is dan acryl en glasvezel polyester.
Vanwege de hoge isolatiefactor van Ficore® en de dubbele wand constructie, behouden Active Birth Pools het water tot 7x langer op temperatuur dan andere bevallingsbaden.

Voordelen met betrekking tot de engineering en structuur

Als u in de ene hand een blok glasvezel polyester of acryl houdt en in de andere hand een blok Ficore® (met dezelfde afmetingen) zult u merken dat Ficore® lichter, sterker en veel stugger is.

Het oppervlak van Ficore® is gemaakt van isoftaalzuur neopentyl-glycol, dat 50% sterker is dan de materialen waarvan de andere bevallingsbaden gemaakt zijn.

Active Birth Pools, die gemaakt zijn van Ficore®, hebben een heel hoge graad van structurele integriteit en zullen niet buigen, kromtrekken of van vorm veranderen indien er druk op uitgeoefend wordt.

Ficore’s®  unieke kwaliteit maakt het voor ons mogelijk om complexe baden te maken die volledig voorzien in de behoeftes van de moeders en verloskundigen.

Optimale afwerking

Onze bevallingsbaden zijn optimaal afgewerkt en prettig in de aanraking, waardoor een aangename ervaring gegarandeerd wordt.
Dit maakt de baden fysiek aantrekkelijker en psychisch toegankelijker.
De baden helpen de moeders om zich relaxed en comfortabel te voelen tijdens de bevalling.

Geringe kans op weg slippen

Klem uw vingers om de rand van een Active Birth Pool en u zult meteen versteld staan van de grip die u heeft. De Active Birth Pools staan er dan ook om bekend dat weg slippen haast onmogelijk is.
In vergelijking met andere materialen heeft Ficore® een significant hogere hechtingsfacor.
Dit geeft onze bevallingsbaden een enorm voordeel. Het is namelijk van groot belang dat de moeder een goede grip heeft tijdens de bevalling in een bevallingsbad.

Duurzaamheid

Ficore® is beter bestand tegen schadelijke invloeden dan andere materialen.
Indien het bevallingsbad onverhoopt toch beschadigd zou raken dan garanderen wij u een volledige reparatie. Hierdoor zal het bad weer zo goed als nieuw zijn. Dit is bij andere materialen bijna onmogelijk te realiseren.
Ficore® is ook bestand tegen langdurig heet water en tegen de schok van afwisselend koud en warm water.
Een Active Birth Pool, gemaakt van Ficore®, voldoet aan, of overtreft zelfs, alle voorschriften en is bestand tegen het intensieve ziekenhuisgebruik en ontsmetting met bijtende chemicaliën.